Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın mal varlıklarına el konuldu ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat ve eşi Engin PolatMal varlıklarına el konulduğunu ve seyahat yasağı getirildiğini açıkladı.
SAVCILIKTAN AÇIKLAMA
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde işyerlerine yönelik silahlı saldırılarla gündeme gelen ve haklarında vergi kaçakçılığı iddiaları bulunan Dilan ve Polat ile eşi Engin Polat hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Engin Polat ve Dilan Polat ile diğer şüpheliler hakkında ihbar yapılmasının ardından soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada, şüphelilerin “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Kanunlara” tabi olduğu belirtildi. SporYarışmalarla ilgili “Bahis ve Şans Oyunlarının Düzenlenmesi Hakkında Kanuna aykırılık” iddiasıyla dava açıldığı bildirildi.
POLAT ÇİFTİNİN YURT DIŞINA ÇIKMASI YASAKLANDI
Açıklamada, soruşturma kapsamında şüphelilere yurt dışı yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığı, şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konulduğu ve belgeler üzerinde kısıtlama kararı verildiği belirtildi. . Açıklamada ayrıca maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması için gerekli süreçlerin titizlikle yürütüldüğü kaydedildi.
MASAK RAPORU ORTAYA ÇIKTI
Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) çiftle ilgili raporu da ortaya çıktı. Raporda ayrıca şirketler arasında şüpheli bağlantıların olduğu ve plastik fatura düzenleyerek vergi matrahını düşürmeye çalıştıkları belirtildi.
İŞTE O FİRMALAR
Soruşturma kapsamındaki firmalar arasında Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dinomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Cosmetics, Nez Demir yer alıyor. Güzellik Merkezi. Engin Polat’ın özel bir şirket, Engin Polat Alüminyum’un ise şahıs şirketi olduğu öğrenildi.
225 MİLYON GERÇEK OLMAYAN MAL ALIMI
Soruşturma belgesinde yer alan MASAK raporunda, Dilan Polat’ın internet üzerinden yapılan satışlardan elde edilen kurum kazancının vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği değerlendirildi. Sahte belgenin editörünün Dilan Polat’ın sahibi olduğu ‘Rise and Shine Kozmetik’ şirketinin olduğu da değerlendirildi. Sahte belge düzenleyen 3 tedarikçi firmadan toplam 225 milyon 743 bin lira değerindeki mal alımının da gerçek olmadığı belirlendi.